آنفلوآنزاي خوكي

آنفلو آنزاي خوكي يك بيماري حاد تنفسي و به شدت مسري خوكها است كه توسط يكي از چندين نوع ويروس آنفلوآنزاي گروه A بوجود مي آيد.
• ميزان ابتلا به بيماري زياد و ميرايي پاييني دارد(1 تا 4 درصد).
• ويروس در بين خوكها از طريق تنفسي ، تماس مستقيم و غير مستقيم با خوكهاي علامت دار و بدون علامت منتقل مي شود.
• در مناطق معتدله هر ساله در بين خوكها بيشتر در فصول پاييز و زمستان رخ مي دهد.
• بسياري از كشورها بطور معمول خوكهايشان را در برابر اين بيماري هر سال واكسينه مي كنند.
• خوكها مي توانند به ويروسهاي نوع انفلوآنزاي پرندگان و انساني نيز مبتلا شوند مانند (H3N2) كه يك ويروس انساني است و در خوكها مشاهده شده اند.
• از آنجاييكه احتمال ابتلاي خوك به دو يا چند نوع ويروس وجود دارد احتمال تركيب ژني اين چند نوع ويروس و ايجاد گونه جديد با قابليت هاي جديد دور از ذهن نيست.
آنفلوآنزاي خوكي در انسان
طغيانها و موارد تك گير بيماري گاه وبيگاه گزار ش مي شوند عمدتا“ از نظر باليني تشابه بسيار زيادي بين آنفلوآنزاي خوكي و آنفلوآنزاي فصلي وجود دارداما نوع خوكي طيف گسترده اي از علايم كه از يه طرف با عفونتهاي بدون علامت شروع و از سوي ديگر به عفونت با نارسايي شديد تنفسي ختم مي شود.
• اولين موارد آنفلوآنزاي خوكي در سال 2007 از آمريكا و اسپانيا به سازمان بهداشت جهاني گزارش شد.
انسانهاچگونه مبتلا مي شوند؟
انسانها معمولا از طريق خوكهاي آلوده مبتلا مي شوند ابتلاي انسان به انسان نيز در تماس هاي بسيار نزديك افراد و در گروه هايي ديده شده است.
• از آنجاييكه آنفلوآنزاي خوكي تا كنون از نظر سازمان جهاني بهداشت حيوانات قابل توجه نبوده (متاسفانه) آمار خاصي از ميزان شيوع در كشورهاي مختلف وجود ندارد.
چرا خطر جهانگيري وجود دارد؟
بساري از افراد مخصوصا“ آنهايي كه هيچگونه تماس ي با خوكها نداشته اند به همان ترتيب هيچ نوع ايمني نيز در برابر اين بيماري ندارند.
با توجه به انتقال انسان به انسان اين بيماري قابليت جهانگير شدهن را دارد اما بايستي توجه داشت كه براي جهانگير شدن بيماري فاكتورهايي نظير ويرولانس ايجاد ايمني در بين مردم و ايمني متقاطع ناشي از آنفلوآنزاي فصلي و خصوصيات ميزبان رانيز در نظر داشت از اينرو به راحتي نميتوان درباره يجهانگير شده اين بيماري پيش بيني كرد.
• در حال حاضر هيچ واكسني براي پيشگيري از اين بيماري وجود ندارد و در بارهي اثر بخشي واكسنهاي موجود براي آنفلوآنزاي فصلي نيز اطلاعاتي در دست نيست.

راههاي پيشگيري بيماري:
براي پيشگيري همان اقدامات كلي براي پيشگيري از آنفلوآنزاي فصلي كافيست:
1. از تماس نزديك با افرادي كه بيماري تب دار به همراه سرفه دارند بپرهيزيد.
2. دستانتان را با آب و صابون و به صورت كامل بشوييد.
3. آداب بهداشتي (خواب كافي ، غذا و ورزش ) را رعايت كنيد.
4. سعي كنيد براي بيماران آنفلوآنزايي مكان جداگانه اي در خانه در نظر بگيريد و در صورت عدم امكان حداقل فاصله يك متر را رعايت كنيد.
5. در هنگام مراقبت از بيماران حتما“ دهان و بيني خود را با ماسك بپوشانيد.
6. دستها را پس از هر تماس با بيماران با آب و صابون خوب بشوييد.
7. سعي كنيد در اتاقي كه از بيمار مراقبت مي كنيد جريان هوا را برقرار كنيدبراي اين كار از درها و پنجره ها استفاده كنيد
8. محيط منزل را با وسايل موجود تميز و پاك نگه داريد.

ديابت چيست؟

ديابت يك بيماري غير واگير است ، كه تعداد زيادي از افراد جامعه به آن مبتلا هستند ، ولي نيمي از آنها از بيماري خود آگاه نيستند. در اين بيماران قند خون ( گلوكز) به طور طبيعي براي توليد انرژي (سوخت وساز) توسط سلول ها جذب نمي شود و بنابراين ميزان قند خون افزايش مي يابد .
انواع ديابت:
•نوع يك : اين ديابت بيشتر در كودكان وجوانان ديده مي شود و درصد كمي از افراد مبتلا به ديابت به اين نوع مبتلا هستند . افراد مبتلا براي درمان اين نوع بيماري بايد انسولين تزريق كنند.
•نوع دو : اين نوع بيشتر در افراد بالاي 30 سال مشاهده مي شود و اكثر افراد مبتلا به ديابت در اين گروه قرار دارند ، اين بيماران معمولا" چاق هستند و درمان آنها با برنامه غذايي مناسب ، ورزش و يا داروهاي خوراكي انجام مي شود.
ديابت حاملگي:
•اين نوع ديابت ممكن است طي دوران بارداري ( بيشتر از ماه پنجم بارداري ) ايجاد شده ، و با ختم بارداري خودبه خود بهبود يابد ، در اين افراد احتمال ابتلا به ديابت در آينده بيشتر است।


علايم ديابت
پرنوشي
پرنوشي
پرخوري
كاهش شديد وزن بدون علت موجه ( اين علايم در ديابت نوع اول بيشتر ديده مي شود)
تاخير در بهبود زخم ها
تاري ديد.


افراد در معرض خطر

• تمام زنان و مردان بالاي 30 سال كه حداقل يكي از مشخصات زير را داشته با شند در معرض خطر ابتلا به ديابت هستند:

• افرادي كه اضافه وزن دارند و يا چاق هستند ( طبق نموگرام BMI ).
• افرادي كه پدر ،مادر ، خواهر يا برادر آنها سابقه ي ابتلا به ديابت دارند.
• افرادي كه فشار خون ماكزيمم مساوي يا بيشتر از 140 mmHg و فشار خون مينيمم مساوي يا بيشتر از 90 mmHg دارند ( 90/140mmHg).
• زناني كه سابقه دو بار سقط خودبخودي ( بدون علت مشخص ) و يا سابقه ي مرده زايي و يا سابقه ي به دنيا آوردن نوزاد با وزن بيش از 4 kg دارند.
• زناني كه در يكي از بارداري هاي قبلي خود سابقه ي ديابت حاملگي دارند.
• زنان باردار ( در هر گروه سني ).

عوارض ديابت

• عوارض زود رس : در اين موارد قند خون بيمار به شدت پايين آمده يا بالا مي رودكه در هر دو حالت بايد بيمار را بلافاصله به پزشك ارجاع دهيد.
• عوارض دير رس : اين عوارض بعد از چند سال اتفاق مي افتد ، و شامل : مشكلات چشمي ، ناراحتي هاي كليه ، ناراحتي هاي قلبي ، بي حسي و گز گز كردن دستها و پاها و نيز دير بهبود يافتن زخمها - به خصوص در پاها حتي در صورت عدم مراقبت ممكن است به قطع عضو منجر شود- هستند. در هر حال توجه داشته باشيد كه افراد مبتلا به ديابت بيش از افراد عادي در معرض مشكلات مزبور قرار دارند. اين مشكل ها در صورت عدم درمان به نابينايي ، دياليز ، يا پيوند كليه سكته هاي قلبي و مغزي قطع عضو و در نهايت به مرگ منجر مي شوند.
اهميت كنترل دقيق قند خون
• كنترل دقيق قند خون تظاهر زودرس وديررس قند خون را كاهش داده و يا بروز عوارض دير رس را به تاخير مي اندازد و در صورتي كه عوارض ايجاد شده باشند از ناتواني هاي ناشي از آنها مثل كوري ،قطع عضو ، نارسايي هاي شديد كليه ، سكته قلبي و مرگ پيشگيري مي كند.

نكات برنامه غذايي افراد ديابتي
• تعداد وعده هاي غذايي را افزايش داده و در هر وعده مقدار غذاي مصرفي را كاهش دهند و اين مقدار غذاي مصرفي بايد متناسب با فعاليت بيمار باشد.
• افراد مبتلا به ديابت هرگز نبايد يكي از وعده هاي اصلي غذاي خود را حذف كنند به خصوص بيماران لاغر و بيماراني كه قرص مصرف مي كنندو يا انسولين تزريق مي كنند.
• از ميوه هاي غير شيرين و سبزيها در وعده هاي غذايي به مقدار زياد استفاده كنند.
• مصرف ميوه هاي شيرين مانند انگور ، خربزه ، خرما، توت و همچنين خشكبار شيرين مانند توت خشك كشمش، قيصي و مانند آنها را در برناه غذايي خود محدود كنند.
• از حبوبات در برنامه غذايي روزانه بيشتر استفاده كنند.
• نان سبوس دار مصرف كنند.
• قند و شكر و انواع شيريني مانند آبنبات ، شكلات ، شيريني ، گز ، سوهان و امثال آن را مصرف نكند.
• از مواد نشاسته اي مانند نان ، برنج ، سيب زميني ، گندم ، جو ، ماكاروني به ميزاني كه موجب افزايش وزن نشود مصرف نمايند.

ماده ي مخدري به نام شيشه


براي كسب اطلاعات كامل تر مي توانيد از منبع درج شده در پايان تصوير ديدن فرماييد.